• Novinky

            • Mikuláš vo vojenskom útvare

            • 5. 12. 2019 sme ako každý rok, na pozvanie duchovného správcu, navštívili Vojenský útvar 1101 v Trebišove. Krátkym programom, ktorý si pripravili žiaci našej školy, sme spestrili predmikulášsky večer a potešili deti vojakov. Tie s netrpezlivosťou a rozžiarenými očami očakávali príchod sv. Mikuláša. Privítali ho veľkým potleskom a pripravili si pre neho nádherné básne a piesne.

            • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

            • 20.11.2019 sa uskutočnilo školské kolo OAJ. Do tohto kola boli vybratí najlepší a najtalentovanejší žiaci z odboru hotelová akadémia. Žiaci súťažili  v nasledovných kategóriách. Kategória 2A, ktorá zahŕňa žiakov 1. a 2. ročníkov hotelovej akadémie s dotáciou viac ako 3 hodiny týždenne. Zúčastnené žiačky: Melánia Kotľárová, Viktória Kičová, Stanislava Dučová a Monika Zádoriová. V kategórii 2B súťažili žiaci 3. a 4. ročníkov HA s rovnakou týždennou dotáciou: Dávid Vasiľ, Joachim Varga, Zselenák Fabián,Sofia Džerengová,  Chovancová A., Tóthová Ester. Keďže do týchto kategórií sú zahrnutí aj žiaci gymnázií majú naši žiaci na okresnom kole silnú konkurenciu, a tak aj napr. piate miesto na okrese je pre nich veľký úspech, na ktorý potom prihliadame aj na maturitných skúškach. Poslednou súťažnou kategóriou je 2D, ktorá zahŕňa žiakov bez vekového rozlíšenia, ale s dotáciou 3 hodiny a menej. V tejto kategórii sa zúčastnili žiačky 4. H triedy: Alexandra Zelvayová, Gabriela Maďarová a Nikola Illéšová. Súťažiaci sa museli najprv popasovať s posluchom, ktorý im prečítali členovia skúšobnej komisie: Mgr. Radovan  Hudec a RNDr. Kamila Derner Harčová. Po tejto časti pokračovali žiaci písomným testom z gramatiky, slovnej zásoby a čítania. V závere súťaže si žiaci mohli na maturitnej úrovni otestovať svoje komunikačné zručnosti pri tvorbe „Picture story“ a „Role Play“ na zadané témy. Po spočítaní bodov získaných v písomnej a ústnej časti nasledovalo vyhodnotenie a odovzdávanie diplomov za prvé miesta v školskom kole. V kategórii 2B zvíťazil Joachim Varga z 3. H. Zo zvyšných dvoch kategórií máme dve úspešné riešiteľky na postup do okresného kola, a to: v kategórii 2A: Melániu Kotľárovú z 1. H a v kategórii 2D: Gabrielu Maďarovú zo 4. H. Týmto žiačkam prajeme, aby podali, čo najlepší výkon v okresnom kole, ktoré sa bude konať 15. januára 2020 na Gymnáziu Ľ. Štúra v Michalovciach.

            • Pomôžme si navzájom 2019

            • 3.12.2019   Už niekoľko rokov navštevujú žiaci našej školy  odboru kaderník, cukrár a krajčírka v predvianočnom období klientov Zariadenia opatrovateľskej služby Prameň nádeje v Trebišove, ktorý organizačne zabezpečuje ÚS ČK. Na túto tradíciu sa nezabudlo ani v tomto roku. Cukrári napiekli voňavé koláčiky, krajčírky ušili krásne vianočné obrúsky na nočné stolíky, kaderníci si zbalili nástroje na strihanie. Takto vychystaní navštívili klientov zariadenia. Po zvítaní sa kaderníčky pustili do práce a každý, kto mal záujem si mohol dať ostrihať vlasy. Cukrári a krajčírky rozdali svoje výrobky. Osoh zo stretnutia mali obe strany. Klienti okrem toho, že dostali darčeky, prišli do kontaktu s mladými ľuďmi a to určite ich život v zariadení oživilo. Žiaci videli ako žijú ľudia vyššieho veku, ktorí sú odkázaní na pomoc iných. Pochopili, že aj takáto forma pomoci má význam. Na realizáciu projektu finančne prispelo vedenie školy. V mene klientov zariadenia Prameň nádeje ďakujeme.

            • Baristický kurz

            • 25. 11. – 28.11. 2019 sa na našej škole uskutočnil baristický kurz vedený baristom Oldřichom Holišom z Academy of coffee. Kurzu sa zúčastnilo osemnásť žiakov. Počas kurzu získali mnohé informácie o káve, dozvedeli sa o jej histórii, pestovaní, zbere, dovoze, pražení, mletí. Ďalej sa žiaci naučili pracovať s mlynčekom, správne nastavovať kávovar, pripravovať espresso, speniť mlieko a pripravovať cappuccino. Baristický kurz ukončili všetci žiaci písomnou a praktickou skúškou a následným získaním certifikátu.

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola služieb a priemyslu sv. Jozafáta, Trebišov
        • 056/66 702 11
        • Komenského 1963/10 075 01 Trebišov Slovakia
        • Slovenská Republika
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje